Nazwa forum

Opis forum

#1 2008-11-18 20:57:42

sokol

Administrator

Punktów :   

Cz³owiek jako istota w spo³

#2 2008-11-18 21:07:40

Dorson

Nowy u¿ytkownik

Punktów :   

Re: Cz³owiek jako istota w spo³

postrafiam was ciule

#3 2008-11-18 21:09:52

Lidowytt

U¿ytkownik

Punktów :   

Ja tylko plan wstêpny jaki ustalili¶my tylko wrzuce

- £ukasz wprowadzenie;
- Zaczyna rozmowe ze mn±, a ja z Al± i Dorotem;
- Szybki skok do £ukasza (sie dzieje co¶ w sejmie);
- Powrót do mnie i dokoñczenie wywiadu;
- £ukasz;
- Rozmowa z Patrycj± i burza mózgów;
- Filmy;
- £ukasz zakoñczenie + ¿art

#4 2008-11-18 21:10:21

sokol

Administrator

Punktów :   

sorki dzis juz nie dam rady napisac tego wstepu musze zrobic kilka innych rzeczy postaram sie to jutro zrobic i tutaj wrzuce postrafiam ciule??!!!!

#5 2008-11-18 21:13:35

Dorson

Nowy u¿ytkownik

Punktów :   

mam dwoch ochotników do wywiadu;p Ania Ry & Boberro, spoko nie znaj± pytañ;D

#6 2008-11-18 21:13:54

Lidowytt

U¿ytkownik

Punktów :   

Spoko oko, my zZz Dorotem jutro tez zaczniemy dzia³aæ dopiero. Bêdziemy miec ksiazki i wstepnie tez wrzucimy pomysly.
Ciule.. . sama jest ciul

#7 2008-11-18 21:18:59

Aliszon

Nowy u¿ytkownik

Punktów :   

Dzi bry Prze Pañstwa...tu Doktorek:)

#8 2008-11-19 09:21:52

Lidowytt

U¿ytkownik

Punktów :   

My¶la³am jeszcze, ¿e mo¿na zrobiæ nam takie plakietki telewizji TRWAmy, £ukasz swoj±, ¿eby przyczepiæ do koszulki, Patrycja i ja takie na smyczy i normalne takie na stolik dla Doroty i Ali i jaki¶ obrus czy co¶, przy którym bêda siedzia³y. Kubeczki np. i co¶ tam do picia.

#9 2008-11-19 18:20:28

sokol

Administrator

Punktów :   

Witam Pañstwa serdecznie w dzisiejszym wydaniu Teleekspresu studenckiego którego tematem jest „Cz³owiek jako Istota spo³eczna”. Jak ju¿ wszyscy dobrze wiemy Cz³owiek (Homo sapiens) –jest to jedyny wystêpuj±cy wspó³cze¶nie gatunek z rodzaju cz³owiek (Homo) zamieszkuj±cy ca³± Ziemiê. Cz³owiek anatomicznie wspó³czesny powsta³ 200-150 tysiêcy lat temu w Afryce. Mniej wiêcej 100 tysiêcy lat temu dotar³ na Bliski Wschód, ok. 60 tys. lat temu do Australii, a prawie 40 tys. lat temu do Europy. Cz³owiek od zwierz±t ró¿ni siê specyficzn± budow± cia³a oraz rozwiniêtymi funkcjami mózgu, dziêki którym my¶li, prze¿ywa, wyra¿a swoje uczucia – jest istot± rozumn±. Mo¿e kierowaæ swoim postêpowaniem, dokonywaæ wyborów i podejmowaæ decyzje zwi±zane z w³asnym ¿yciem, np. kszta³ceniem siê, prac± zawodow±, miejscem pracy i miejscem zamieszkania, przynale¿no¶ci± do okre¶lonej organizacji itp. Jest równie¿ istot± spo³eczn±, jedyn± posiadaj±c± kulturê i zdoln± do jej tworzenia. Pozostaje w ¶cis³ych zwi±zkach z otaczaj±cym go ¶wiatem – dziêki czemu istnieje, rozwija siê i dzia³a.
Zobaczmy, co na ten temat mog± powiedzieæ nasi specjali¶ci, których zaprosili¶my dzi¶ do naszego studia> hallo hallo LIDIO jak mnie s³yszysz?? Mamy tu dzi¶ jakie¶ dziwne zak³ócenia  pewnie jaki¶ kamerzysta nie potrafi sie powstrzymaæ od pisania sms> tak tak drodzy Pañstwo w dzisiejszych czasach ludzie nie my¶l± co robia<>WY£¡CZ TA KOMÓRKE!!!!!!!<hallo LIDIO oddaje ci g³os.

Wywiad Lidki

Wiadomo¶ci z ostatniej chwili porwano kolejny tankowiec, tym razem na pok³adzie by³ dobrze nam wszystkim znany Donald Tusk oraz nasz prezydent, któremu na szczê¶cie uda³o sie uciec, bo jak wszyscy wiemy KACZKI potrafia p³ywaæ a niektóre nawet latac. Jak wiec ju¿ wspomnia³em prezydent odpyyno³ gdy¿ nie mog³ sie wzbic w powietrze po obfitym obiedzie hehe

narazie tyle pó¿niej bedzie reszta

#10 2008-11-19 20:05:05

Lidowytt

U¿ytkownik

Punktów :   

Hahaha, dobre. Mi wstêp podoba siê bardzo

Ksi±¿kê (skany) zaraz Wam wrzuce i zrobimy jakies pytania do tego. Drug± ksi±¿kê Turowskiego bêdê mia³a w pi±tek, ale z netu jakie¶ wprowadzenie mo¿na sciag±æ.

Mysla³am, ¿eby na wstêpie w³asnie mojego wywiadu powiedzieæ, ze (c0s w sensie) bedziemy bazowac na tych ksiazkach, poniewa¿ s± one niezwykle interesujace, ponadczasowe i bla bla bla i ¿e razem ze specjalistami o ich tre¶ci i warto¶ci bêdziemy dyskutowaæ.

W ogóle, do tego Twojego wej¶cia o Tankowcu £ukasz, to zarabiscie jak wlasnie by by³o cos, ze kaczki lataja i fruwaj± i co¶ wrzucic, jakis taki tekst: Czy takie zachowanie jest ludzkie? I jak bêdziesz nadawa³ t± wiadomo¶æ, to jak dokoñczysz, to w necie postaram sie znalezc jakis krotki filmik, ze jak bedziesz to mówi³, to w tym czasie z kompa  puscimy  scenke ;] - Taka tylko moja sugestia? Co Ty/Wy na to?

#11 2008-11-19 20:05:47

sokol

Administrator

Punktów :   

Soko³owski £ukasz teleekspres studencki!!

Witam Pañstwa serdecznie w dzisiejszym wydaniu Teleekspresu studenckiego którego tematem jest „Cz³owiek jako Istota spo³eczna”. Jak ju¿ wszyscy dobrze wiemy Cz³owiek (Homo sapiens) –jest to jedyny wystêpuj±cy wspó³cze¶nie gatunek z rodzaju cz³owiek (Homo) zamieszkuj±cy ca³± Ziemiê. Cz³owiek anatomicznie wspó³czesny powsta³ 200-150 tysiêcy lat temu w Afryce. Mniej wiêcej 100 tysiêcy lat temu dotar³ na Bliski Wschód, ok. 60 tys. lat temu do Australii, a prawie 40 tys. lat temu do Europy. Cz³owiek od zwierz±t ró¿ni siê specyficzn± budow± cia³a oraz rozwiniêtymi funkcjami mózgu, dziêki którym my¶li, prze¿ywa, wyra¿a swoje uczucia – jest istot± rozumn±. Mo¿e kierowaæ swoim postêpowaniem, dokonywaæ wyborów i podejmowaæ decyzje zwi±zane z w³asnym ¿yciem, np. kszta³ceniem siê, prac± zawodow±, miejscem pracy i miejscem zamieszkania, przynale¿no¶ci± do okre¶lonej organizacji itp. Jest równie¿ istot± spo³eczn±, jedyn± posiadaj±c± kulturê i zdoln± do jej tworzenia. Pozostaje w ¶cis³ych zwi±zkach z otaczaj±cym go ¶wiatem – dziêki czemu istnieje, rozwija siê i dzia³a.
Zobaczmy, co na ten temat mog± powiedzieæ nasi specjali¶ci, których zaprosili¶my dzi¶ do naszego studia> hallo hallo LIDIO jak mnie s³yszysz?? Mamy tu dzi¶ jakie¶ dziwne zak³ócenia  pewnie jaki¶ kamerzysta nie potrafi sie powstrzymaæ od pisania sms> tak tak drodzy Pañstwo w dzisiejszych czasach ludzie nie my¶l± co robia<>WY£¡CZ TA KOMÓRKE!!!!!!!<hallo LIDIO oddaje ci g³os.

Wywiad Lidki

Wiadomo¶ci z ostatniej chwili porwano kolejny tankowiec, tym razem na pok³adzie by³ dobrze nam wszystkim znany Donald Tusk oraz nasz prezydent, któremu na szczê¶cie uda³o sie uciec, bo jak wszyscy wiemy KACZKI potrafia p³ywaæ a niektóre nawet latac. Jak wiec ju¿ wspomnia³em prezydent odpyyno³ gdy¿ nie mog³ sie wzbic w powietrze po obfitym obiedzie.
powróæmy jednak do naszej reporterki która prowadzi du¿o ciekawszy dialog ze specjalistami!
<hallo hallo LIDIO>

cdn wywiadu Lidki

Mam nadzieje ze wypowiedzi naszych POLSKICH specjalistów rozja¶ni³y choæ trochê nasze umys³y. Spójrzmy, wiêc na to trochê z innego punktu widzenia, po³±czymy sie teraz z nasza reporterka, która obecnie znajduje sie na wydziale Pedagogiki UNIWERSYTETU KAZIA WIELKIEGO
<hallo hallo PATRYCJO jak mnie s³yszysz>
P;- G³osno i wyraznie
<tak wiec oddaje ci g³os>

wywiad Patrycji

Zapytali¶my przechodniów co my¶l± na ten temat.

film

Na dzi¶ ju¿ wszystko umy¶le ze teraz wszyscy bêdziemy patrzeæ inaczej na otaczaj±cy nasz ¶wiat oraz na ludzi, którzy z nami obcuj±. Zapraszam na kolejne wydanie teleekspresu studenckiego którego g³ównym tematem bêdzie<< i tu ten drugi temat>>.
A teraz odno¶nie ostatnich wyborów w USA- "Dlaczego Barack Obama ma polskie korzenie? Bo jego przodek w Afryce zjad³ polskiego misjonarza" heh .
Specjalnie dla Teleekspresu studenckiego Soko³owski £ukasz

prosze ocenic i jak cos nie tak to dac jakies sugestie to poprawie jesli bede potrafil

#12 2008-11-19 21:28:08

Aliszon

Nowy u¿ytkownik

Punktów :   

gitara:)

#13 2008-11-20 10:17:05

Lidowytt

U¿ytkownik

Punktów :   

Zrobi³am logo naszej telewizji TRWAmy : P
Zrobie nam plakietki z imionami i nazwiskami, tylko pytanie czy sie podoba?

http://img140.imageshack.us/my.php?image=trwamyzm7.jpg

#14 2008-11-20 10:28:37

Dorson

Nowy u¿ytkownik

Punktów :   

hahahaha tam jest pitol:D

#15 2008-11-20 14:00:13

Lidowytt

U¿ytkownik

Punktów :   

Mam ju¿ czê¶æ filmiku zrobionego. Jeszcze pare wypowiedzi siê dokrêci. My¶lê, tak jeszcze z 4 osoby i filmik bedzie mia³ oko³o 5 minut mo¿e do 6ciu doci±gniemy nawet. Jest zrobiony w formie ¿artobliwej troche. Jak zd±ze to wrzuce na youtuba, zeby Wam pokazaæ jak to wyglada, ale potrzeba jeszcze jaki¶ sensownych wypowiedzi jednak.

Ostatnio edytowany przez Lidowytt (2008-11-20 14:01:06)

Stopka forum

RSS